Fruitzuurpeeling

Een fruitzuurpeeling is een huidverbeterende behandeling waarbij beschadigde dode huidcellen worden verwijderd. Hierdoor vernieuwt en versoepelt de huid en krijgt een egalere teint.

De behandeling werkt zeer effectief bij het verminderen van de volgende huidproblemen:

 • Acne
 • Vette huid
 • Oneffenheden
 • Rimpels en lijntjes in de huid
 • Hyperpigmentatie

De behandeling

We brengen de fruitzuurpeeling aan op de huid. Deze laten we een aantal minuten intrekken en neutraliseren de peeling om de werking te stoppen. Vervolgens wordt er een enzym masker aangebracht die we laten intrekken. Na het masker brengen we een verzorgende crème en een Calendula oil elixer aan tegen een trekkerige huid.

Een fruitzuurpeeling is ook effectief wanneer je deze een enkele keer toepast. Voor een optimaal resultaat bevelen wij meerdere behandelingen aan. Hoeveel is afhankelijk van het huidtype en de conditie van de huid. Tijdens een intakegesprek en huidanalyse bespreken we samen wat je huid nodig heeft.

 

Hoe werk het

Elisa schoonheidssalon werkt met fruitzuurpeeling van Salonnepro. Een fruitzuurpeeling is een verzamelnaam voor verschillende zuur peelings, waarbij een zure werkstof gebruikt wordt om beschadigde dode huidcellen te verwijderen. Een fruitzuurpeeling zorgt ervoor dat de bovenste huidlagen snel afschilferen. Het kan dus zijn dat na de behandeling de huid trekkerig aanvoelt en schilfers vertoont. Dit is een natuurlijk proces en nodig om een mooie frisse teint te krijgen.

Glycolzuur peeling

Glycolzuur wordt snel opgenomen in de huid en werkt tot diep in de huidlagen. Glycolzuur wordt gewonnen uit suikerriet. Het verweekt de ‘kit’ substantie tussen de dode huidcellen, waardoor deze los komen. Bovendien stimuleert de peeling de aanmaak van nieuwe huidcellen wat zorgt voor een frissere en egalere teint.

Salicyl peeling

Salicylzuur wordt gewonnen uit de bast van de wilgenboom. Dit fruitzuur heeft een ontstekingsremmende werking. Het kan makkelijk de poriën binnendringen en lost in de poriën overtollig talg op. Ook verwijdert de salicyl peeling dode huidcellen en reinigt het de poriën.

Belangrijk na de behandeling

Na een behandeling is het belangrijk je huid goed tegen de zon te beschermen met zonnefactor spf 50. Tijdens de zomermaanden wordt deze behandeling dan ook niet uitgevoerd.

De eerste week na de behandeling mag je de huid niet scrubben. Na een week mag je met een milde scrub dode huidcellen verwijderen.

Na de behandeling kan de huid droog aanvoelen. Wij raden een oil elixer van Salonnepro aan en een volle crème om de huid soepel te houden en de droogheid tegen te gaan.

 

Fruitzuur behandeling - €69,00

 • De huid wordt gereinigd
 • Aanbrengen Pre – Peel solution, deze ontvet de huid zonder alcohol
 • De fruitzuurpeeling wordt aangebracht en blijft afhankelijk van soort peeling en huidtype tussen de 2 en max 8 min inwerken.
 • De peeling wordt verwijderd en de ph waarde wordt hersteld.
 • Onzuiverheden worden verwijderd.
 • Aloe vera glycolic toner word aangebracht.
 • Biulose masker wordt aangebracht om de huid te kalmeren, ondertussen mag u kiezen tussen een nek en schouder massage of een hoofdhuidmassage.
 • De fruitzuurbehandeling wordt afgesloten met een gezichtcrème of olie en een SPF 50.

* Harsen mag niet in combinatie met deze behandeling. Epileren kan optioneel bijgeboekt worden, niet standaard inbegrepen.
* Voorafgaand voor de behandeling wordt er beoordeeld of de huid wel of niet behandeld kan worden met een van de peelings. Dit is altijd uit voorzorg voor eventuele reacties.