Microneedling

De microneedling behandeling is een medische behandeling welke met name gebruikt wordt voor huidverbetering. Door vibrerende bewegingen, worden er met steriele naaldjes kleine microkanaaltjes in de huid gemaakt. Hierdoor wordt er diep in de huid een natuurlijk herstelproces in gang gezet. Door een prikkeling in het bindweefsel komen groeifactoren en helende factoren vrij. Deze groeifactoren en helende factoren zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine. Vanaf je 25e jaar neemt je collageenpercentage elk jaar met 1% af. Met microneedling ga je dit collageenpercentage weer omhoog helpen.

Doordat er met microneedling, minuscule gaatjes in de huid gemaakt worden, is de huid tot wel 80% beter in staat om actieve ingrediënten op te nemen. Daarom wordt er tijdens de microneedling behandeling, gebruik gemaakt van mesotherapie producten. Deze producten bevatten peptiden, liposomen en hyaluronzuur. Door het ruime aanbod, kan er voor iedereen en elke huidindicatie een passende cocktail worden gecreëerd.

Geschikt voor:
♣ Verfijnen poriestructuur
♣ Verbeteren van de huidstructuur, zonbeschadigde huid en rokershuid
♣ Acné littekens herstellen
♣ Verminderen van fijne lijntjes en/of rimpels
♣ Dunne huid verstevigen bijvoorbeeld bij rosacea / couperose
♣ Verminderen van littekens
♣ Verminderen van pigmentvlekken
♣ Algehele huidverbetering


Hoe ziet de behandeling eruit?

De behandeling

In de salon werk ik met de medische geclassificeerde microneedling pen, ook wel bekend als de Dermapen. De Neopen bevat 16 steriele, in lengte verstelbare, naaldjes die verticale microkanaaltjes in de huid maken. Deze microkanaaltjes zijn met het blote oog niet zichtbaar. Wanneer deze kanaaltjes open staan, wordt er wel 80% meer werkstoffen opgenomen. De microneedling verhoogt de opnamecapaciteit van werkstoffen enorm. Door het kiezen van de juiste cocktails, ampullen en werkstoffen kan de microneedling behandeling geheel op jouw huid worden afgestemd.

De behandeling bestaat uit een dubbele reiniging, voorbereidende milde peeling, microneedling met de juiste cocktails, ampullen en werkstoffen, passend masker, herstellende verzorging.  


Na de behandeling

Het herstel van de behandeling begint pas thuis, daarom is het noodzakelijk om de juiste geadviseerde producten voor thuis te gebruiken. Doe je dit niet, dan kan het huidherstel heel anders lopen dan verwacht en het resultaat kan hierdoor ook minder zijn.

Na de microneedling behandeling kan de huid rood, trekkerig en warm aanvoelen. Dit is heel normaal, want het is een intensieve huidverbeterende behandeling. De eerste 24 uur na de behandeling zijn zeer belangrijk.

Vermijd de eerste 24 uur contact met de huid i.v.m. de overdracht van bacteriën en maak geen gebruik van huidverzorgingsproducten (ook geen make-up) vanwege het risico op een allergische reactie. Reinig je gezicht alleen met lauw water en vermijd zeep of andere reinigingsproducten. Na 24 uur kun je weer huidverzorgingsproducten en make-up gebruiken. Verder is het belangrijk om de eerste 24 uur sporten, fysieke inspanning, de sauna, zwemmen en een bad te vermijden. Dit vanwege zweten en bacteriën.

Vermijd tevens de zon en zonnebank. Je huid is aan het herstellen en daardoor gevoelig voor de schadelijke UV-straling.


Wanneer mag deze behandeling niet?

Omdat medische microneedling een intensieve huidverbeterende behandeling is, zijn er ook een aantal contra-indicaties waarbij deze behandeling helaas niet mag worden uitgevoerd.

♣  Geïrriteerde huid
♣  Bij een huidinfectie of schimmelinfectie
♣  Actieve acné
♣  Actieve rosacea (herkenbaar aan de rode bultjes)
♣  Op eczeemplekken
♣  Psoriasis (i.v.m. Koebner syndroom, een uitbraak van psoriasis na huidbeschadiging)
♣  Actinische keratosen (droge, ruwe plekjes door zonneschade)
♣  (Huid)kanker (ook in remissie)
♣  Open wonden, zweren of koortslip
♣  Bloedstollingsproblemen
♣  Diabetes
♣  HIV-virus
♣ Bij zwangerschap of lactatie
♣ Botox / fillers (mag na 14 dagen)
♣ Bloedverdunners, Roaccutane, hydrocortison of hormoonbehandelingen


Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Hoeveel behandelingen jij nodig bent, is geheel afhankelijk van jouw huidindicatie en huidconditie. Dit wordt allemaal besproken tijdens het huidconsult. Het meeste resultaat ga je behalen met een serie van behandelingen en de juiste ondersteunende producten voor thuis.

Voor het boosten van de huid raad ik 3 behandelingen aan. Wil jij een huidindicatie zoals, acne littekens, fijne lijntjes, rimpels etc. aanpakken? Dan raad ik een kuur van minimaal 6 behandelingen aan. Tussen de microneedling behandelingen dient minimaal 28 dagen te zitten, hierdoor werk je op collageenaanmaak. Dit werkt goed bij littekens na bijvoorbeeld operaties. In dat geval zit er vaak een tussenpoos van 14 dagen tussen de behandelingen.

 


Extra informatie

Maak jij gebruik van immuunsysteem onderdrukkende medicijnen? Vraag dan eerst om akkoord aan jouw behandelend arts.

Ben jij (erg) vatbaar voor het koortslip virus? Dan raad ik jou aan om een aantal dagen voor de behandeling preventief te smeren met een koortslip-remmende crème (Zovirax). Dit vermindert het risico op een uitbraak voor en na de behandeling.

Zwangerschap of lactatie is in principe geen contra-indicatie voor de Microneedling behandeling. Echter, het lichaam kan in deze periode wel anders reageren dan verwacht. Daarom raad ik aan om te wachten met deze behandeling na de zwangerschap.


Prijzen

Microneedling  behandeling € 80,00

Microneedling + hals € 90,00

Microneedling  + hals + decolleté € 110,00