Massage

Niks is fijner dan diep ontspannen door massage en hiermee je fysieke en mentale gezondheid bevorderen. Een volledige ontspanningsmassage ontspant spieren, maakt pezen, gewrichten, spieren soepeler en stimuleert de afvoer van het lymfevocht waardoor ook afvalstoffen het lichaam sneller verlaten.

Hierdoor wordt het zelfgenezende vermogen van het lichaam ondersteund en versterkt. Spanning gerelateerde klachten zoals stress, hoofdpijn, rug-, nek- en schouderklachten, slechte nachtrust, pijnlijke spieren en gewichten kunnen door massage verlicht worden. De ontspanningsmassage die wordt gegeven is een rustgevende massage met handgrepen uit verschillende technieken.

 


Ontspannings Massage

De ontspanningsmassage is een mildere, zachte variant van de klassieke massage, met als doel om het lichaam op een vriendelijke manier te laten ontspannen en los te laten komen van de dagelijkse stress.

Door middel van lange, rustige strijkingen (effleurages) met de hele hand, worden de spieren uitgestreken met een lichte druk. Dit geeft de gewenste ontspanning…effleurages zijn heerlijk om te ondergaan!

De focus ligt voornamelijk op de rug, de schouders en de nek, omdat in de meeste gevallen de spanning in deze gebieden het grootst is. Uiteraard masseren wij ook de benen aan de voor- en achterzijde. Bij de ontspanningsmassage van 60 min worden ook de armen gemasseerd.

Tijdens de massage zul je merken dat jouw ademhaling dieper wordt en dat de spieren en pezen soepeler worden. Jouw lichaam raakt beter doorbloed en de afvoer van afvalstoffen wordt gestimuleerd.

De afvalstoffen moeten zo snel mogelijk uit jouw lichaam worden verwijderd. Daarom is het van belang om na de massage veel water te drinken.


Klassieke Massage

De klassieke massage, ook wel de Zweedse massage genoemd, is één van de oudste massagevormen die wij kennen. Bij deze massage worden verschillende massagetechnieken gebruikt. Deze technieken brengen reacties teweeg die tot herstel, evenwicht en vernieuwde energie kunnen leiden. Het kalmeert het zenuwstelsel en versterkt het immuunsysteem.

In tegenstelling tot de ontspanningsmassage, wordt bij deze klassieke massage zowel oppervlakkig als dieper in het weefsel gemasseerd door middel van strijkingen (effleurages) en knedingen (petrissages). We kneden en wrijven met de bloedstroom mee richting het hart, om de bloedcirculatie te stimuleren. Tevens worden er fricties toegepast op de spieren en de aanhechtingspunten van de spieren. Door ‘vervuiling’ (alvalstoffen) kan het bindweefsel verkleven met de spieren, de bekende knopen of verhardingen. Met name door fricties toe te passen op de spierknopen, worden de verklevingen minder. De afvalstoffen komen los en worden afgevoerd. Dit creëert een grotere bewegingsvrijheid.